Skate-je-Fit vzw
We make you move !
· Welkom · Kalender · Info · Downloads · GDPR · Admin · Index · Updates ·

Organisatie Info


Wie zijn we ?

Wij zijn een groepje fitness-skaters die regelmatig een sportieve toertocht ondernemen van +- 30 km. Racen, snelheidswedstrijden en halsbrekende toeren zijn aan ons niet besteed. Wel nemen we bij gelegenheid deel aan grote skate-manifestaties.

Wat kost het?

Voor een lidmaatschap van een jaar wordt 25 Eur gevraagd. In dit lidmaatschap is meteen ook een 24x7 skeelerverzekering inbegrepen. Dat betekent dat je steeds verzekerd bent, ook als je buiten de tochten die door Skate-je-Fit vzw georganiseerd worden een ritje gaat maken !

Bankgegevens van de club :
  Skate-je-Fit vzw
  739-0101451-87
  (IBAN: BE67 7390 1014 5187, BIC: KRED BE BB)
Niet-leden...

Deelnemen aan de tochten van Skate-je-Fit kan ook zonder dat je lid bent. Dit op voorwaarde dat je lid bent van een club die aangesloten is bij de Skate Vlaanderen (https://www.skate.vlaanderen/ ).

Het is aan te raden om bij deze club dan een 24/7 verzekering af te sluten. Als je dit niet doet, dan is deelnemen wel volledig op je eigen verantwoordelijkheid!Wie mag deelnemen ?

Iedereen die:

  • ouder is dan 16
  • een beetje kan skaten (geen echte beginners, maar een beetje groen mag)
  • aan zijn/haar conditie wil werken
  • verantwoordelijk kan skaten
is bij ons van harte welkom.

Van zodra je basistechnieken van het skaten in de wielen hebt verwachten we je! Twijfel je of het iets voor jou is, aarzel dan niet om eens een tochtje mee te rijden met ons. Moest het niet zo vlotten zullen we je zeker niet in de steek laten!

Nu ook voor beginners !

Vanaf nu trachten we 1 keer per maand de tocht ook open te stellen voor beginners. In deze tochten zijn er weinig hindernissen en de afstand is beperkt (+/- 15 km). Om deel te nemen moet men wel kunnen remmen. Er is begeleiding voorzien van ervaren skaters.

Organisatie

Skate-je-Fit is een vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel gevestigd in Leuven. RPR Leuven : 0870 796 021.

Hoe kan je ons bereiken?

Wil je graag meer informatie ? Stuur ons een berichtje via mailto:skatefit@hotmail.com

Over de tochten.

We rijden telkens op een andere locatie, zoals aangegeven in de Kalender.

De tochten waarvan in de kalender aangegeven staat dat ze in 2 groepen gereden worden, zijn tochten die naargelang de behoefte voor een gedeelte van de deelnemers verkort of verlengd kunnen worden.

Je kan uiteraard zelf kiezen met welk van de groepen je op dat ogenblik meegaat.

De filosofie is "samen uit, samen thuis".

Veiligheid.

We hechten groot belang aan veilig rijden. Omdat we op gewone wegen skaten, langs jaagpaden, op dijken van rivieren en niet op een piste of in een zaal behoort een valpartij altijd tot de mogelijkheden. Een steentje, een tak op de weg, een onoplettende wielertoerist of een putje in het asfalt... Goede beschermkledij helpt in zo'n geval veel leed voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat de meest frequent vastgestelde letsels bij skaters kunnen voorkomen worden door het dragen van pols- en kniebeschermers. De - weinig frequente - zware letsels bij skaten zijn echter in de grote meerderheid hoofdletsels. Om die reden adviseren wij dan ook aan iedereen om buiten de pols-, knie- en elleboogbeschermers ook steeds een helm te dragen ! Het is enkel een kwestie van gewoonte, en voorkomen blijft altijd beter dan genezen.Wat is night-skating ?

Elke vrijdagavond rijden een aantal skate-verslaafden nog een tochtje om de stress van de werkweek te verlichten.

Op donderdagavond wordt soms ook gereden, in de maanden april tot september.

In de zomer is dit zeer goed doenbaar, omdat het lang licht blijft. In de winter rijden we op vrijdagavond gewoon verder, maar met verlichting en ietsje voorzichtiger. Alle gereden routes zijn zo gekozen dat de kans op onverwachte verrassingen minimaal is.

Vermits deze tochten in de winter bij valavond doorgaan is goede bescherming en werkende verlichting een must. Bovendien is een reflecterend vest verplicht volgens de wegcode voor skaters.

Indien je interesse hebt, contacteer dan de contactpersoon van de
 vrijdag-tocht (zie bij FDNSK8).


De standaard disclaimer geldt natuurlijk.

Deze tochten worden georganiseerd onder de aansprakelijkheid van Skate-je-Fit vzw voor haar leden en leden van VRB clubs die een samenwerking met Skate-je-Fit vzw hebben.

Vrije skaters die zich zonder lid te worden aansluiten bij een van deze tochten zijn welkom, maar worden niet geacht deel uit te maken van de organisatie. Zij moeten zich realiseren dat zij skaten op hun eigen verantwoordelijkheid en onder hun eigen burgerlijke aansprakelijkheid. Zij zijn uiteraard ook niet via Skate-je-Fit vzw verzekerd.Friday Night Skate

Vrijwel elke vrijdagavond (bij droog weer) wordt er om 19 u gereden. Zie voor meer info op de kalender.

Zowel bij goed als bij twijfelachtig weer steeds bevestiging vragen op het nummer 0472/655.837 of er wel degelijk gereden wordt. Voor meer algemene info kan je terecht op mailadres mailto:ronvanbel@telenet.be.Zie ook→ Skate-je-Fit vzw, maatschappelijke zetel te Leuven, RPR Leuven 0870 796 021 ←