Skate-je-Fit vzw
We make you move !
· Welkom · Kalender · Info · Downloads · GDPR · Admin · Index · Updates ·

Admin Pagina


Deze pagina geeft toegang tot enkele administratie functies van de web site van Skate-je-Fit. Deze functies zijn alleen beschikbaar voor de leden, die een paswoord hebben.

Registreren

Vooraleer je kan aanloggen moet je je registreren. Klik hier : http://skatefit.org/cgi-bin/registreer.cgi en volg de instructies om u te registreren. U moet uw lidnummer van de VRB kennen en een paswoord kiezen (minstens 6 lang en een mengsel van letters en cijfers) om u te kunnen registreren.

Aanloggen

Alle admin functies zijn beveiligd met een login/paswoord. Als je aangelogd bent voor één functie hoef je niet meer aan te loggen voor andere functies, zolang je niet alle vensters in je browser afgesloten hebt.

Afloggen doe je dan ook door alle vensters van je browser te sluiten.

Tocht afgelasten

Een eerste functie is het aanpassen van de kalender, waar de mogelijkheid (onder meer) geboden wordt om de eerstvolgende tocht op "Afgelast" te zetten of wat extra commentaar toe te voegen.

Geregistreerde leden kunnen daarvoor klikken op deze link : http://skatefit.org/cgi-bin/secure/editcalendar.cgi.

Klik dan (zonodig na het ingeven van uw login naam en paswoord) op het cijfertje voor de tocht die u wil aanpassen. Een scherm met de gegevens van de tocht verschijnt : u kan via het drop-down menu de tocht op "Gaat door" of "Afgelast" zetten, en eventueel nog een commentaar toevoegen in de "beschrijving".

Klik vervolgens op "Verwerk" om de gegevens op te slaan.

De gegevens zijn meteen aangepast in de kalender en op de onthaalpagina van de Skate-je-Fit site.

Kalender aanpassen

Een nieuw kalenderitem toevoegen gaat via dezelfde link : http://skatefit.org/cgi-bin/secure/editcalendar.cgi . Klik op "Rij toevoegen". U krijgt een invulformulier, waar u de gegevens van de tocht moet ingeven. Denk er om om de status van de tocht op "gaat door" te zetten, geef de juiste datum in, kies de categorie en vul dan de gegevens over vertrekplaats, de begeleiders en het vertrekuur in. Klik op "verwerk" en de gegevens komen on-line.

Een tocht uit "het verleden" terug op de kalender plaatsen doet u door eenvoudigweg de datum aan te passen. Eventueel ook de status en de begeleiders aanpassen, natuurlijk.

Een tocht volledig weghalen uit de kalender kan ook, door in het onthaalscherm op het cijfertje voor de tocht die u wil vernietigen te klikken, en dan in het invulformulier op "vernietig" te klikken. U krijgt nog een laatste kans om te bevestigen... normaal is dit niet nodig, de tochten uit het verleden blijven normaal in de tabel staan om ze in de toekomst te kunnen herbruiken.

In alle schermen kan u onderaan op de link "home page" klikken om terug naar het onthaalscherm te gaan zonder verdere verwerkingen.

Nieuwsitems aanpassen

Een tweede functie is het aanpassen van de nieuwsitems die op de onthaalpagina komen. De toepassing hiervoor bereikt u via deze link : http://skatefit.org/cgi-bin/secure/editnews.cgi . De werking is vergelijkbaar met deze van de kalender : "Rij toevoegen" voor een nieuw newsitem (de datum van vandaag en uw login naam worden automatisch ingevuld in het eerste veld, u kan uw nieuws kwijt in het tweede), of op het cijfertje voor een nieuwsitem klikken om het aan te passen. Nieuwsitems worden gesorteerd op datum, dus u kan een "oud" item terug vooraan plaatsen door de datum aan te passen.

Gelieve nieuws-items relatief kort te houden. Als je een langer item hebt dan kan het beter in een aparte pagina op de website van Skate-je-Fit komen.

Als u extra nadruk wil leggen op bepaalde woorden dan kan dat door in het nieuwsitem HTML code te verwerken : bijvoorbeeld
  <b>bold</b> 
geeft een woord in bold. U kan op deze wijze ook hyperlinks aanmaken.
  <a href="http://skatefit.org/cgi-bin/wiki?OrganisatieInfo" target="_blank">info</a> 
geeft bijvoorbeeld een link naar de info pagina op de site. Linken naar andere sites kan natuurlijk ook.

Documenten om te downloaden

Er werd een upload functie toegevoegd, die toelaat om PDF documenten te uploaden. Deze is bereikbaar via http://skatefit.org/cgi-bin/secure/upload.cgi Opgelet : als je een document oplaad met een reeds bestaande naam, dan wordt dat niet overschreven, maar het nieuwe document krijgt automatisch een volgnummer.

Vervolgens kan een dergelijk document worden toegevoegd aan de lijst die getoond wordt in de "Downloads" pagina. Dit moet gebeuren via de toepassing http://skatefit.org/cgi-bin/secure/editlinks.cgi waar je dan een beschrijving en de EXACTE naam van het document moet invullen.→ Skate-je-Fit vzw, maatschappelijke zetel te Leuven, RPR Leuven 0870 796 021 ←